Improweerwolven is een combinatie van improvisatietheater en het spel Weerwolven van Wakkerdam van 999games. De spelers nemen het publiek mee naar Wakkerdam, een klein, afgelegen dorpje. De rust van de burgers van Wakkerdam wordt wreed verstoord als er een weerwolvenplaag uitbreekt in het dorp. ‘s Nachts gaan de wolven op jacht om een onschuldige burger te vermoorden. Overdag proberen de dorpelingen samen met het publiek de weerwolven te ontmaskeren en te doden. Maar hoe herken je een weerwolf? Wie is te vertrouwen? Het publiek heeft het laatste woord en beslist welke dorpelingen terecht worden gesteld. Zo hopen ze de wolven te vangen voor het te laat is.

Improweerwolven is een concept dat werkt. Het biedt improvisatiespelers een uitdagend en solide platform voor een avondvullende voorstelling. Ook voor het publiek is Improweerwolven een feest om naar te kijken en om actief mee te spelen. Zowel liefhebbers van het spel Weerwolven van Wakkerdam als van (improvisatie)theater worden op hun wenken bediend.

Geschiedenis

In 2010 verzonnen en ontwikkelden Jacqueline Fleskens en Sytse Wilman improweerwolven voor en met Placebo Improvisatietheater. Het concept bleek een groot succes tijdens de eerste voorstelling in het Crea Theater in Amsterdam. Een jaar later speelde Placebo een uitverkochte reprise en een demonstratieshow op het landelijk Theatersportweekend.  Medio juli 2011 speelt Placebo onder de naam Weerwolven in het Wild een drietal improweerwolf-shows op locatie. In het Vliegenbos in Amsterdam Noord gaan de spelers, samen met zo’n 150 bezoekers in een even bloedstollende als hilarische voorstelling op wolvenjacht. Later is het door verschillende groepen overgenomen. Improweerwolven stak zelfs de Belgische grens over. Meer info daarover is te vinden bij onze Vlaamse zustersite.

Improweerwolven spelen?

Improvisatie en toneelgroepen en -verenigingen die Improweerwolven willen spelen, kunnen contact opnemen voor nadere informatie, workshops en het aanmelden van voorstellingen.

Improweerwolven zien?

Onder het kopje de speellijst zie je waar een improweerwolven-voorstelling bij jou in de buurt te zien is.